Hvor længe "holder" du på dine besøgende?

Holder din side fast i de besøgende

Holder din side fast i de besøgende

Du har fået din besøgende - måske gennem et dyrt adwords-klik - hvem ved. Men ved at kigge lidt grundigt igennem din sides data. f.eks. med Google Analytics, så opdager du at de besøgende forlader siden efter MEGET kort tid. Hvorfor?

Der kan være mange årsager til at besøgende hurtigt forlader siden. Her kan du se nogle af de mest "almindelige" årsager.

1. Siden er ikke mobilvenlig.
Over halvdelen af trafikken på de store danske mediesider kommer fra enten mobiler eller tablets (Kilde: FDIM). Det betyder at selvom du bliver fundet i google - så er brugeroplevelsen så ringe at de forlader siden med det samme. Midt på året vil Google faktisk også indføre en algoritme der rangerer mobilvenlige sider højere end dem der ikke er. Bemærk at dette selvfølgelig kun gælder søgninger der foretaget på en mobil enhed.

2. Title Vs. Content.Du lavede en kanon titel der trækker en masse interesserede besøgende til siden. Men titlen havde ikke noget med indholdet at gøre. Den besøgende føler derfor at han har spildt sin tid på at lede efter det indhold som titlen indikerede der skulle være på siden. I Google analytics vil dette f.eks. fremgå som besøgende der har brugt måske 1 minut, men stadig kun set 1 side på hele sitet. Dvs. han har brugt et helt minut på at få et dårligt indtryk af siden.

3. Hastigheden.
Du har en god titel, noget relevant indhold og den besøgende vil reelt være interesseret. Men alligevel går det galt. Load-tiden er ganske enkelt for høj. Brugere har i dag hurtige forbindelser og accepterer ikke lange loadtider. Tænk over hvor store dine billeder er, hvor mange "gadgets" der er på siden (f.eks. facebook-plugin) og ikke mindst den "motor" der skal præsentere indholdet.
Gamle systemer er ikke "gearet" til de krav som brugerne stiller i dag.

4. Designet.
Mange gange kan et gammel design gøre at det ellers udmærkede indhold på din side, aldrig kommer til sin ret.
Ændringer i designet kan betyde at dine besøgende har lettere ved at finde det de leder efter eller bliver interesseret af de flotte billeder (husk nu pkt. 3) og klikker lystigt rundt på siden. Det giver længere besøgstid og mulighed for at fange den besøgenes interesse for noget andet end det som han egentlig kom for at se.

Dette var som sagt bare et lille udpluk at de ting man skal være opmærksom på når man vil "frem i verden" med sin hjemmeside eller webshop.

Har du spørgsmål til hvad EasyFlow kan gøre for dig og din side - så tøv ikke med at ringe eller skrive til os.

Du kan altid fange os på mailen hej@easyflow.dk (eller via formularen på kontaktsiden) og i kontortiden sidder vi også klar til en snak på 70702626

Har du spørgsmål eller er du nysgerrig?

Vi er kun et opkald væk 70 20 69 30